torek, 12. junij 2012

VANILIJEVE REZINE Z JAGODAMI

Pa je spet en mesec mimo od zadnje objave. Neverjetno kako gre čas hitro.

Vendar imam za polovico meseca zelo dober izgovor - z možem sva bila na prvih samostojnih počitnicah odkar imava otroke. In da ne bi bila malenkostna sva jo popihala - v New York. Poročilo bo seveda sledilo, ampak imam takoj nov izgovor (za drugo polovico meseca in še malo za naprej) - približuje se konec šolskega leta in s tem ogromno zaključnih predstav, nastopov, sestankov in dogodkov.

En takih dogodkov je bil ravno danes, ko smo imeli pri Manumajčici št.1 športne igre in druženje. Zaželjeno je bilo, da prinesemo kakšne prigrizke ali priboljške.

Jaz pač ne morem iz svoje kože in sem to razumela kot naročilo naj prinesem kaj domačega. Tako so iz testa za rulado in improvizirane kreme nastale Vanilijeve rezine z jagodami.

TESTO (količine so za dva pekača v velikosti pečice)
6 jajc
ščepec soli
240g sladkorja
120g moke
60g škroba
1,5 žličke pecilnega praška

Jajca ločimo in beljake stepemo v trd sneg skupaj s polovico sladkorja in soljo.
Rumenjake penasto stepemo z drugo polovico sladkorja nato pa previdno vmešamo sneg in mešanico moke, škroba in pecilnega praška. Testo razdelimo na dva pekača obložena s papirjem za peko ter enega za drugim pečemo 12-15 minut v pečici ogreti na 200°C.
Pečeno testo pustimo, da se ohladi.


KREMA
500ml mleka
200g sladkorja
60g praška za vanilijev puding
1 žlica domače vanilijeve esence (dva razpolovnjena stroka vanilije namočena v 150ml vodke) ali vrečka vanilijevega sladkorja
300ml sladke smetane

400ml mleka in sladkor (in vanilijev sladkor) zavremo, odstavimo od ognja in vmešamo mešanico mleka in praška za puding ter ponovno segrejemo do vrenja. Če uporabljamo esenco jo zdaj vmešamo v puding in ga zlijemo v nizek keramičen model ter ga pokrijemo s prozorno folijo (da ne nastane "koža"). Ko se puding ohladi ga v posodi za mešanje dobro premešamo (da ni kepic) in previdno primešamo še stepeno sladko smetano.

S kremo namažemo pečeno testo in ga narežemo na rezine želene velikosti (približno 5x5cm). Vsako rezino še okrasimo z rezinami sveži jagod.

DOBER TEK!
Ni komentarjev:

Objavite komentar