petek, 16. december 2011

POMARANČNO-ČOKOLADNE PLOŠČICE

Če bi med piškoti, ki jih spečem v predbožičnem času izbirala najljubše, bi bile Pomarančno-čokoladne ploščice nedvomno med favoriti. Kar se tiče sestavin, so to pravzaprav zelo preprosti piškoti, ki pa zahtevajo malenkost več časa za pripravo.

Končni rezultat pa je odlična kombinacija čokolade in pomaranče.

TESTO
100 g jedilne čokolade ali čokolade v prahu
125 g masla
125 g sladkorja
1 ščepec soli
1 jajce
naribano lupino ene neškropljene pomaranče
200 g moke
1 čajna žlička pecilnega praška

PRELIV
200 g sladkorja v prahu
4-6 jedilnih žlic pomarančnega soka

Čokolado grobo naribamo oziroma uporabimo čokolado v prahu. Maslo zgnetemo z sladkorjem, soljo, jajcem in pomarančno lupino. Zraven dodamo (presejano) moko in pecilni prašek ter čokolado in hitro pregnetemo v gladko testo. Testo oblikujemo v kroglo in ga damo, zavitega v alu-folijo, za dve uri v hladilnik. Nato testo na pomokani površini razvaljamo približno 5 mm debelo in izrežemo piškote poljubne oblike (letos so pri nas večinoma srčki). Ploščice naložimo v dovolj veliki razdalji na pekač, ki ga damo na srednjo višino v pečico, segreto na 200oC. Pečemo 8-10 minut. Ko so pečene, ploščice previdno s širokim nožem preložimo iz pekača na kuhinjsko mrežo ali na pladenj, da se ohladijo. Nato presejemo sladkor v prahu, zmešamo s pomarančnim sokom in namažemo na ploščice. Pustimo, da se preliv posuši in ploščice pospravimo v škatlo.


DOBER TEK!


Ni komentarjev:

Objavite komentar