Končni rezultat pa je odlična kombinacija čokolade in pomaranče.
TESTO
100 g jedilne čokolade ali čokolade v prahu
125 g masla
125 g sladkorja
1 ščepec soli
1 jajce
naribano lupino ene neškropljene pomaranče
200 g moke
1 čajna žlička pecilnega praška
PRELIV
200 g sladkorja v prahu
4-6 jedilnih žlic pomarančnega soka
Čokolado grobo naribamo oziroma uporabimo čokolado v prahu. Maslo zgnetemo z sladkorjem, soljo, jajcem in pomarančno lupino. Zraven dodamo (presejano) moko in pecilni prašek ter čokolado in hitro pregnetemo v gladko testo. Testo oblikujemo v kroglo in ga damo, zavitega v alu-folijo, za dve uri v hladilnik. Nato testo na pomokani površini razvaljamo približno 5 mm debelo in izrežemo piškote poljubne oblike (letos so pri nas večinoma srčki). Ploščice naložimo v dovolj veliki razdalji na pekač, ki ga damo na srednjo višino v pečico, segreto na 200oC. Pečemo 8-10 minut. Ko so pečene, ploščice previdno s širokim nožem preložimo iz pekača na kuhinjsko mrežo ali na pladenj, da se ohladijo. Nato presejemo sladkor v prahu, zmešamo s pomarančnim sokom in namažemo na ploščice. Pustimo, da se preliv posuši in ploščice pospravimo v škatlo.
DOBER TEK!
Ni komentarjev:
Objavite komentar